flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В дії нові штрафи по ст.130 КУпАП

24 травня 2021, 10:48

      Нові штрафи по ст.130 КУпАП в дії, чи є позитивні результати?

         Закон України № 1231 щодо посилення відповідальності за порушення ПДР вже офіційно опублікований і набув чинності з 17 березня 2021 року.

         Цим  законом збільшено штрафи за порушення правил користування ременями безпеки, мотошоломами, перевищення обмежень швидкості руху, проїзду на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху, залишення місця ДТП, а також за керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право водіння та керування у стані сп'яніння.

         Однак, як це вплинуло на статистику розгляду справ за цією категорією?

         На сьогоднішній день до Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області надійшло 22 адміністративні матеріали за вчинення правопорушення, передбаченого   ст. 130 КУпАП, які були вчинені після набрання чинності вищевказаного закону. З них, за  частиною третьою (вчинення особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння) – 1 матеріал!!!

         Станом на 24 травня 2021 року притягнуто до адміністративної відповідальності 6 осіб, з них 5 осіб це жителі населених пунктів Дуба (Дубівської ОТГ), Ясень, Небилів, Перегінське (Перегінської ТГ) та Верхній Струтинь  (Рожнятівської ТГ) Калуського району отримали штрафи у розмірі по 17 000 грн., і один житель селища Рожнятів Рожнятівської ТГ отримав 51 000 грн., з позбавленням права керування транспортними засобами строком на десять років.