flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо участі у засіданні координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознаками статі.

11 жовтня 2021, 13:16

7  жовтня 2021 року заступник керівника апарату Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області Любомир ЖУКЕВИЧ приймав участь у засіданні координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознаками статі Калуської РДА під керівництвом першого заступника голови  РДА Оксани КАНЮК.

На засіданні координаційної ради заслухано звіт управління соціального захисту населення у сфері протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі за 9 місяців 2021 року.

Зокрема, управлінням соціального захисту населення Калуської районної державної адміністрації проводилися наради з представниками територіальних громад, на яких розглядали питання, спрямовані на запобігання та протидію домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства. В результаті розгляду на нарадах прийняті рішення задля здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі у місцевих громадах. 

Повноваження  органів місцевого самоврядування з даних питань повинні здійснюватися відповідно до Законів України "Про запобігання та протидію домашньому насильству" і "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків".